Friday, July 29, 2011

Hernesupp suitsulihaga

Valmistamime

1 kl kuivatatud herneid
1 kl kruupe
500 g kondist suitsuliha
2l vett
soola
maitserohelist

Vajalik
1. Pane herned eelmisel päeval külma vette likku.
2. Pane herned koos leovee, kruupide ning lihaga keema.
3. Keeda tasasel kuumusel, kuni kõik ained on pehmed. Maitsesta.
4. Võta liha supist välja, eemalda kondid ja lõika liha väikesteks tükkideks ning pane supi sisse tagasi.
5. Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist ning paku juurde röstitud saia.
Hüva nõu:
Kellele maitseb, võib serveerimisel lisada ka hapukoort.








Talvine hernesupp

280 g kuivatatud herneid
150 g suitsusealiha
150 g veiseliha
soola
pipart
loorberit
2 sibulat
2 porgandit
hakitud maitserohelist
100 g võid
6 viilu saia

Pese herned ja pane likku. Suitsusealiha ja veiseliha lase külma veega keema ning eemalda vaht. Lisa sool, pipar, loorber, sibul, porgand ja keeda tõhus puljong. Tõsta liha välja, kurna leem ja pane koos hernestega keema. Pruunista pannil võis sibul ja porgand, lisa supile ning lase kaane all vaikselt tummiseks keeda. Liha puhasta kontidest, tükelda ning lisa supile. Serveeri hakitud maitserohelise ja kuivatatud saiakuubikutega.

No comments:

Post a Comment