Friday, July 29, 2011

NIZZA SALAT

2 karpi tuunikalatükke õlis
u 400 g rohelisi ube
6 keedetud kartulit
mõni roheline salatileht (jää-, Rooma või lehtsalatit)
10 punast kirss- või ploomtomatit
1 karp Kipperi ansoovit (100 g)
3 kõvaks keedetud muna
peotäis musti oliive (soovi korral veidi kappareid)

Salatikaste:
1 dl oliiviõli
2 sl punase veini äädikat
2 küüslauguküünt
soola ja pipart maitse järgi
hakitud peterselli või muud värsket maitserohelist

Valmistamine:
Kõigepealt valmista ette köögiviljad: keeda kartulid ja lase jahtuda, keeda mõni minut rohelisi ube soolaga maitsestatud vees ja jahuta külma veega. Viiluta kartulid ja tükelda oad.

Rebi salatilehed väiksemaks ja poolita tomatid. Aseta salatilehed, kartulid, oad ja tomatid serveerimisalusele. Tõsta peale nõrutatud anzoovisefileed, tuunikalatükid, sektoriteks lõigatud keedumunad, oliivid ja kapparid. Sega kastmeained omavahel ja vala salatile.

No comments:

Post a Comment