Rabarber kuulub tatraliste sugukonda ja on mitmeaastane ehk püsikköögivili. Eestis kasvatatakse nii harilikku rabarberit ja kurdlehelist rabarberit.
Rabarberit võid istutada varakevadel enne kasvu algust või augusti teisel poolel. Rabarberit paljunda juurikate jagamise teel, nii saad sordiehtsama paljundusmaterjali. Juurikas jaga terava labida või noaga osadeks, nii et igal osal oleks
1-2 punga ja 1-2 harunevat juurt.
Rabarberist valmistatakse mahla, kompotti, keedist, marmelaadi, mitmesuguseid magustoite ja isegi veini.
Kissell:
500 g rabarbrit
1 l vett
250 g suhkrut
3 sl kartulitärklist.
Koori rabarberivarred ja lõika 3-5 mm paksusteks viiludeks. Pane rabarberitükid potti, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni.
Keeda tasasel tulel 7-8 minutit, kuni rabarber on pehme. Lisa suhkur ja nirista juurde vähese külma veega lahustatud kartulitärklis.
Kuumuta keemiseni ja tõsta pott seejärel kohe tulelt.
No comments:
Post a Comment