Friday, July 29, 2011

Jäätisekokteilide retseptid

Jäätise puhul on erimaitseliste toodete valik tohutu. Kõige traditsioonilisemateks on tõenäoliselt vanilli-, šokolaadi-, maasika- ja karamellijäätis.
Jäätise tööstuslik tootmine ja laiem tarbimine sai alguse alles 19. sajandil. Esimene jäätisetehas ehitati Jacob Fussell’i poolt 1851. aastal Ameerikasse Baltimore’i ning esimene jäätisekoonus valmistati 1896. aasta septembris.
Eestis hakati esmakordselt jäätist tootma 1934. aastal ja eestlane sööb keskmiselt 8 liitrit jäätist aastas
Jäätisekokteilid
Vahelduseks võb hoopis jäätist juua. Õigemini mitte jäätist, vaid jäätisekokteili.Vahutav ning üdini maitsev jäätisekokteil kulub suvel alati marjaks ära
Jäätisekokteili serveeritakse vahetult pärast valmistamist. Siis on segu veidi vahul, hiljem seistes vaht kaob
—————————-
Banaani jäätisekokteil
125 g vaniljejäätist
pool banaani
1 dl virsikumahla
Sega kõik koostisained kokku ja mikserda läbi
Jäätisekokteil maasikatega
1 liiter jäätist
1 liiter maasikaid
1-2 sl vedelat mett
2 sl jämedalt hakitud kreekapähkleid
Valmistamine:
Sega jäätis, maasikad ja mesi mikseris. Lisa hakitud pähklid.Vala klaasidesse.
————————–
Tiigrikokteil
Tume kiht:
2 dl shokolaadijäätist
2 sl kakaopulbrit
2 dl maitsestamata jogurtit
0,5 dl või rohkem suhkrut
Hele kiht:
2 dl vanillijäätist
1 banaan
1 dl piima
1 sl suhkrut
Kaunistuseks:
shokolaadipuru
Valmista esimesena hele, seejärel aga tume komponent ning pane mõlemad tilaga kallamisnõusse. Võta anumad mõlemasse kätte ja kalla klaasidesse mõlemat kokteili ühekorraga ja võimalikult ühesuguse kiirusega; veelgi paremini õnnestub see aga kahekesi. Kaunista portsjonid shokolaadipuruga.

No comments:

Post a Comment